Minden megoldás bennünk rejlik!

Betegségek lelki okai

Betegség-Gyógyulás

Oly sok ember szenved különböző betegségekben és képtelen megtalálni a gyógyulás természetes útját. Ahhoz, hogy ezt meglelje, át kell látnia a betegség kialakulásának okát.
A betegségek, mint oly sok más tényező életünkben (kötődés, baleset, események, összességében a létezésünk minden pillanata), valamilyen lelki problémánk megoldásának szükségességére hívják fel a figyelmet.
Amikor a személyiség nem tud megoldani egy lelki problémát, ösztönös védekezésképpen a további fájdalmaktól, eltemeti azt a tudatalattiba egy későbbi megoldásra várva. Innen aztán ezek a problémák bizonyos rendszer alapján újra és újra előhozakodnak, hátha most már meg tudjuk őket oldani. Ezek az újra felmerülő, és a még el nem temetett problémák keresik a megfelelő környezetet, hogy megoldódhassanak. Természetesen a legjobb terep a tudatos megoldáskeresés lenne, de ha ez nem működik még, vagy nem tudta megoldani a problémát, akkor jó lesz más terep is a kiútkeresésre. Így kerülnek ezek az álomvilágunkba, vágyainkba, kivetítve a külvilágba vagy éppen a saját testünkre.
Testünk az analógiás működésének megfelelően otthont ad minden lelki problémának, a hozzá rendeltethető helyen. Ezekről a megfelelésekről sokat olvashatunk Thorwald Dethlefsen és Rüdiger Dahlke ezoterikus íróktól. Néhány példát azért megemlítenék:
Jobb oldal - külvilág
Bal oldal - lelki világunk
Lábak, járás - haladás az életben (kívül, vagy a lelkünkben)
Kezek, karok - tett, cselekedetek, munka
Agy, fej - gondolkodás
Szív - érzelmek, szeretet
Emésztés - valami befogadása
Székelés, végbél - vm. elengedése
Légzés - mások elfogadása (akikkel egy levegőt szívunk)
Látás - vm. meglátása
Hallás - vm. meghallása
Nemi szervek - szexualitás, nemiség
Női szevek - nemiség, szülés, születés
Immunrendszer - védekezés vm.től (nem a kórokozókra gondolok!)
Csontozat, gerinc - tartás, becsületesség, keménység-rugalmasság
Bőr - védekezés vagy kapcsolat a külvilággal.
Ezeken a területeken úgy jelenik meg a probléma, hogy analóg módon értelmezve jelzi az okot és a megoldást is! Pl.: Ha valaki túl sokat szaladgál fölöslegesen az életben és lesántul, ezzel pihenésre, lassabb mozgásra kényszerülve, akkor az illetőnek a rohangálást úgy kell megszüntetnie, hogy lemond a (fölösleges helyre való) haladásról. Ezt a lemondást a lelkében belül kell megtennie, különben hatástalan lesz. Valószínűleg nem megy majd elsőre, amúgy már megtette volna. Mélyebb feltárásra van szüksége, hogy megértse, mi motiválja őt a mozgásra/rohanásra.
Ha megértettük a betegség lelki eredetét és megtettük a szükséges változásokat a belsőnkben, akkor ahogy jött, úgy múlik el a betegség.