Minden megoldás bennünk rejlik!

Eseményregisztráció

Kérjük, add meg az alábbi információkat:

Természetgyógyászati modul- ENKK vizsgára felkészítő tanfolyam

 

Természetgyógyászati tevékenység folytatásához szakmai vizsga szükséges.
A szakmai vizsgára bocsátásnak feltétele az Egészségügyi alapismeretek modulvizsga, valamint a Természetgyógyászati alapismeretek modulvizsga letétele. A természetgyógyászati modulvizsgára jelentkezésnek feltétele egy ötnapos életmódtábor teljesítése is.
Oktatási intézményünk az ENKK (Egészségügyi Nyilvántartó és Képzési Központ) és a területileg illetékes Munkaügyi Központ engedélyével végzi a hallgatók felkészítését. 
 

Feltételek: 18 életév betöltése, érettségi

Képzési díj: 50.000,- Ft+ vizsgadíj (ENKK-nak)

SZÉPKÁRTYA ELFOGADÓHELY!

Képzés módja: távoktatás

A modulvizsgához kötelező életmódtáborról itt tájékozódhat.

Házi vizsgák helyszíne: interneten

Távoktatási program előnyei:

- Lakhely függetlenség: bárhol él, ugyanolyan lehetőséggel tanulhat.
- Időbeli függetlenség:
- Önállóan, egyéni tempójában készülhet és segítséget kap, ha elakad.
- Nincs meghatározva, hogy mikor kell tanulni szabadon gazdálkodhat az idejével
- Interaktív kommunikáció lehetősége.

- Egységes tananyag, előre meghatározott követelményrendszer

Jegyzetek:

Természetgyógyászati alapismeretek

(Főszerkesztő: Dr. Tamasi József; Szerkesztők: Sárai Gábor, Dr. Tamasi József)

 

A modulvizsgákra történő jelentkezés módja: Vizsgáztatási joggal Magyarországon - minőségbiztosítási okokból - kizárólag az ENKK rendelkezik. A vizsgára jelentkezni csak az arra feljogosított oktatási intézmény által kiállított, a tanfolyam eredményes elvégzését igazoló irattal lehet. Ennek feltétele, hogy 3 házi vizsgán eredményesen meg kell felelni, melynek eredményei az igazoláson feltüntetésre kerül.A vizsga egy 100 pont értékű feladatlap kitöltéséből áll. Megfelelt, ha legalább 70 + 1 pontra teljesíti azt, és emellett a feladatban szereplő KIZÁRÓ KÉRDÉSEK 71 %-át is jól oldotta meg. A kizáró kérdések 71% alatti teljesítése esetén az írásbeli vizsga elégtelen. A vizsga ismételhető, újbóli jelentkezéssel és a vizsgadíj ismételt befizetésével. A sikeres modulvizsgáról "Igazolványt" kap a vizsgázó.

 

 
Vizsgaszabályzatról bővebben itt olvashat!
 

Aki rendelkezik az alábbi végzettségek egyikével annak nem szükséges elvégeznie az EÜ modult:

- orvos,
- gyógyszerész egyetemi diplomával,
- klinikai szakpszichológus szakképesítéssel,
- egészségügyi szakközépiskolai érettségi bizonyítvánnyal,
- felsőfokú egészségügyi diplomával,
- egészségügyi szakdolgozói bizonyítvánnyal. (OKJ)

ETI vizsgára való jelentkezési határidők: itt nézheti meg

A természetgyógyászati modul vizsgadíja: 24.500 Ft. A vizsga díját (ENKK által kiadott) csekken vagy átutalással lehet fizetni.

Érdeklődni lehet: Kiss Tímea 0630/847-3202; kisstimi13@gmail.com

 

A tanfolyam témakörei:

 

1. Természetgyógyászati bevezetés:

A természetgyógyászat története, filozófiai alapjai: Taoista filozófia - a tao fogalma, hagyományos kínai medicina, életmód, kezelési módszerek. Védikus filozófia - ayurvédikus orvoslás: filozófiai áttekintés, életmód, kezelési módszerek - a dharma, az ayurvéda, a 3 dosha, a 3 guna. Buddhista filozófia - a zen buddhizmus, tibeti orvoslás; filozófiai háttér, gyógyszerek, egyéb módszerek. A természetgyógyászat felosztása, kapcsolatrendszere, helye az orvoslásban. A természetgyógyászat kapcsolódása a mai orvostudomány egyes módszereihez. Etikai alapismeretek.

 

2. Komplementer állapotfelmérő módszerek:

Kapcsolat a szokásos orvosi diagnosztika és a természetgyógyászati állapotfelmérő módszerek között. Anamnézis a természetgyógyászatban. Mikrorendszerek diagnosztikai értékelése – Aurikulomedicina (Fülakupunktúra), Orrakupunktúra, Orális akupunktúra, Kéz-, tenyér-, körömvizsgálat. Kínai nyelvdiagnosztika. Műszeres vizsgálatok a természetgyógyászatban: Voll-féle elektroakupunktúrás vizsgálat. Biorezonancia. Az asztrológia modern értékelése

 

3. Klasszikus természetgyógyászati módszerek:

Az egészség fogalma. Az egészséget befolyásoló tényezők. Az egészséges életmód meghatározásai és kilenc alappillére. Természetgyógyászati modellnyújtó komplex egészségnevelés. Az életmódváltás pszichológiai háttere. Természetgyógyászati táplálkozástan. Táplákozásfüggő betegségek. Étrendek és böjtkúrák ismertetése.Alternatív fizioterápia. Természetgyógyászati mozgásterápiák.

 

4. Újabbkori és rendszerszerű természetgyógyászati módszerek:
Mikrorendszerek diagnosztikai értékelése: mikroakupunktúrás rendszerek, az akupunktúrális pont jellemzői; arc-fül-írisz-nyelv-orr-szájüreg-szájüregi képletek reflexológiai vizsgálata. Biológiai fogorvoslás: története, meghatározása, jelentősége. Diagnosztika; a Voll-féle elekroakupunktúra szerepe a biológiai fogorvoslásban, terápiás lehetőségek. Kineziológia. Szemtréning.

 

5. Hagyományos gyógyászat

Ájurvédikus gyógyítás az egyéni alkat szerint. A hagyományos kínai orvoslás.

 

6. Társszakmák a természetgyógyászatban

A pszichológia, mint tudomány. Az emberi psziché alakulása. A pszichológia gyógyító módszereinek rövid áttekintése.Fizioterápia. Elektromos áram a természetgyógyászatban; Lézerkezelések.

 

7. Természetgyógyászati klinikum

Szív- és érrendszeri betegségek, gasztroenterológiai-, légzőrendszeri-, urulógiai betegségek. Bőrgyógyászati, biológiai daganatkezelés. Szemészeti, nőgyógyászati, reumatológiai betegségek.

 

A tanfolyam tematikája megfelel a természetgyógyászati vizsgákról szóló jogszabályi követelményeknek.