Minden megoldás bennünk rejlik!

Képzésre regisztráció

Kérjük, add meg az alábbi információkat, hogy jelentkezési lapot küldhessünk:

 

Képzésünknek egyes elemei ONLINE lesz elérhető! Így a jelenlegi helyzetben is folyamatosan tudjuk biztosítani a képzést.  A képzésnek saját Facebook csoportja és classroom felületet van, ahol a hallgatók idejükhöz mérten tudják nyomonkövetni az anyagokat.
 

Képzésünk egy hatalmas önismereti útra invitálja Önt! A tanfolyam során a hallgatók saját magukon tapasztalhatják meg e fejlesztő és önismereti foglalkozások jótékony hatásait! 

A képességfejlesztés lóháton megoldást jelenthet tanulási nehézségek, önbizalomhiány, beilleszkedési probléma, konfliktus helyzetek kezelésében, és önmegvalósítás esetén. Célja a különböző képességek és készségek területén hiányosságokat mutató kliens kezelése, fejlesztése, olyan eszközrendszer használatával, mely probléma feltáró, problémaelemző és kezelő feladatokat lát el és old meg a kliens, adott esetben a szülő és a foglalkozást  vezető személy szoros együttműködésével. Ez a módszer gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt jól alkalmazható. Fogyatékkal élőkkel és pszichiátriai kezelésre szorultakkal nem kompetenciánk foglalkozni. Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy pszichoterápiás tevékenységet nem végezhetnek az általunk kiállított okmánnyal. Az, hogy a ló mozgásimpulzusai áttevődnek a lovasra és ezáltal fejlesztheti a lovas idegrendszerét, ami kihat a lovas egyensúlyérzékére, magatartására, testének izmaira, beszédére és még sorolhatnám nem kétséges. Szóval a lovon töltött időnek terápiás hatása van még ha nem lovasterápiás foglalkozáson veszünk is részt.

Célom az, hogy a képzés során a hallgatók  megismerjék önmagukat, feldolgozzák problémáikat, elérjék céljaikat, hogy valóban jó segítő váljon belőlük. Továbbá egy támogató közösséget létrehozni minden egyes képzés során. Mindehhez segítségül hívjuk a lovakat is és a megfelelő módszerekkel  feltárjuk a problémákat és fel is oldjuk azt. Számomra nagyon fontos, hogy ne csak a gyermekkel foglalkozzunk, hanem a környezetét is vonjuk be, hiszen nagy hatással van rá. Így az önismereti lovastréningeket családokkal gyermek-szülő párosokkal is elvégezzük. Így rálátunk a családok működésére és hatékonyabban tudjuk őket segíteni. Számomra nagyon fontos, hogy ne csak elméletben beszéljünk minderről, hanem ültessük át gyakorlatba is. Így folyamatosan a képzés során együtt dolgoznak a hallgatók, és családokat, gyerekeket hívok gyakorlás céljából. Azt gondolom, hogy nem elég az információk átadása,  a tapasztalatok révén válik csak tudássá.

 

A képzéseink egyéb képzések közé sorolandóak, a Felnőttképzési Nyilvátartásba bekerülnek. Tanúsítányt állítunk ki a képzés végén. Számunkra nagyon fontos a széles ismeret átadása és gyakorlatba való átültetése.  A tanúsítvány természtesen lovasoktatásra senkit nem jogosít fel.

A mostani törvény értelmében a terapeuta szó használata kétségessé vált (szabálysértési törvény 2012. évi II. törvény), így a törvény értelmezése szerint a terapeuta szót csak orvosok és klinikai szakpszichológusok használhatják. Mindenki más ki lett belőle zárva, úgy mint a gyógypedagógus, gyógytornász is, mindegy hogy hol végeztek. A törvénynek megfelelően az Alternatív Képességfejlesztő Lovasterapeuta képzésünket ezúton átnevezem Alternatív Képességfejlesztés Lóháton képzésnek! Tanúsítványt állítunk ki a képzés végén. Számunkra nagyon fontos a széles ismeret átadása és gyakorlatba való átültetése.  A tanúsítvány természtesen lovasoktatásra senkit nem jogosít fel.

Képzési idő: 168 óra ( 2 félév/2*12 nap)

A képzés moduljai:

1. Lóismeret és gyakorlat (lovakkal való kommunikációs tréning;  ló-lovas-foglalkozásvezető kapcsolatépítés, stb.)

2. Képességfejlesztés (stresszoldás,  agyintegrációs gyakorlatok tanulási képességek aktiválására, célalkotás-tervezés, problémamegoldó módszerek, részképességzavararok fejlesztése játékosan)

3. Önismereti tréning (Konfliktus mentes kommunikácó, Szülői típusok, melyek hatása megmutatozik a gyermek kapcsolataiban és viselkedésében, célkitűzések, konfliktuskezelés, csoportos és páros lovas önismereti gyakorlatok, stb.)

Csoportlétszám: max. 12 fő

A képzésbe való bekapcsolódás feltételei:

Végzettség: Legalább középfokú végzettség.

 

Egészségügyi alkalmasság: Általános egészségügyi alkalmasság, amelyről a jelentkező nyilatkozik.

 

Tanúsítványt a teljes képzés végén, a sikeres záróvizsga után kapnak a résztvevők.

 

A képzésre jelentkezni önéletrajz, jelentkezési lap és 50.000 Ft  regisztrációs díj befizetésével lehet.

Képzés helyszíne: 6120 Kiskunmajsa, Kőkút dűlő 11.

 

2020 szeptemberben induló hétvégi Kiskunmajsai  csoport: (12 hónapos, havi 1 hétvége) 

I. félév: 2021.03.27-28.; 2021.04.17-18.; 2021.05.15-16.; 2021.06.12-13.; 2021.07.03-04.

II. félév: 2021.07.31-08.01.; 2021.09.18-19.; 2021.10.09-10.;  2021.11.06-07.; 2021.12.04-05.; 2022.01.08-09.; 2022.02.26-27.

Képzés díja: 50.000 Ft regisztrációs díj +35.000 Ft/ hó.  ( 12 hónapon keresztül!) Jegyzet ára: 5.000 Ft/félév.

Korai egyösszegű befizetéssel 50.000 Ft kedvezmény jár!!!!

 

Jelentkezési lap innen letölthető: dokumentumok/

 

Elérhetőség:

 Kiss Tímea Tel

Mobil: 0630/847-3202

6120 Kiskunmajsa, Kőkút dűlő 11.

www.lopofa.hu

info@lopofa.hu

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/000419