Minden megoldás bennünk rejlik!

Stersszoldó technikák

HOMLOK-TARKÓ TARTÁS REGGEL

 

1. TEGYE A HOMLOKÁRA EGYIK KEZÉT, a másikat pedig a koponyája hátsó közepére!

2. LÉLEGEZZEN EKÖZBEN MÉLYEN, továbbra is tartsa a koponyáján kezeit, miközben elképzeli az előtte álló egész napot a legpozitívabban pl. lássa magát a munkahelyén, amint boldogan, mosolygósan könnyedén végzi a munkáját, teljesen konfliktus mentesen kommunikál a kollegáival, ügyfeleivel. Ha úgy könnyebb, képzelje maga elé egy képernyőn, mintha filmet nézne.

3. EZUTÁN A GLABELLÁN (szemöldök között található) a HÜVELYKUJJÁT HÚZZA FEL KÉTSZER. Ezzel 8 órára tárolja az agya ezeket a pozitív információkat.

4. SZÉP NAPOT!!!

 

HOMLOK-TARKÓ TARTÁS ESTE

 

1. TEGYE A HOMLOKÁRA EGYIK KEZÉT, a másikat pedig a koponyája hátsó közepére!

2. LÉLEGEZZEN EKÖZBEN MÉLYEN, továbbra is tartsa a koponyáján kezeit, miközben újra áttekinti az egész napját pl. a munkahelyén vagy családjában történt negatív eseményeket (megbántották, leszidta a főnöke, hibázott a munkájában, összeveszett valakivel, stb.). Ha úgy könnyebb, képzelje maga elé egy képernyőn, mintha filmet nézne.

3. TARTSA A KEZEIT A HOMLOKÁN ÉS TARKÓJÁN, LÉLEGEZZEN MÉLYEKET ÉS TEKINTSE ÚJRA ÁT AZ INCIDENST mindaddig, amíg nyugodtnak nem érzi magát– ami azt jelenti, hogy a probléma oldódott.

4. ENGEDJEN EL MINDEN NEGATÍV ESMÉNYT, ne ragaszkodjon hozzá, ne rágódjon rajta, csak így lehet boldog és egészséges!

5. ÚJRA VIZSGÁLJA MEG minden problémáját, amely miatt stresszes állapotba került. Ha már nem érez miatta feszültséget, akkor a stressz megszűnt.

6. LEGYEN NAGYON BOLDOG! A gondolataival teremti meg a jövőjét, gondolkozzon mindig pozitívan!

 

Stresszre, nyugtatásra vizualizáció
Csukjuk le a szemünket! Tegyük az egyik kezünket a tarkónkra, a másikat pedig a homlokunkra. Folyamatosan vegyünk mély lélegzetet, majd fújjuk ki magunkból azokat a negatív érzéseket, ami uralma alatt állunk éppen. Engedjünk el minden problémánkat, ami az adott szituációban fennáll. Majd tegyünk a helyére pozitív képeket. E pozitív gondolatok, képek által teremtjük meg jelenünket, nyugalmunkat és jövőnket is! Addig végezzük a gyakorlatot, amíg úgy nem érezzük, hogy teljesen megnyugodtunk.

 

Fájdalmaink, félelmeink elengedésére vizualizáció 1.
Csukjuk le a szemünket! Üljünk egyenes gerinccel. Kérjük meg Mihály arkangyalt, hogy védelmezzen hatalmas nagy fénylő kék-fehér pajzsával. Vagy öleljen át szárnyaival. Kérjük meg Jézust, hogy jelenjen meg előttünk kezében egy égő gömbbel. Idézzük fel magunkban az összes félelmeinket, fájdalmainkat, amiket el szeretnénk engedni. Majd adjuk át Jézusnak! Kérjük meg, hogy égesse el gömbjében. Majd kérjük meg, hogy töltsön fel minket Krisztusi szeretetével! Köszönjük meg neki a segítségét és köszönjünk el tőle! Köszönjük meg Mihály arkangyalnak is, hogy védelmez minket, majd tőle is köszönjünk el! Vegyünk egy mély lélegzetet és nyissuk ki a szemünket!

 

Fájdalmaink, félelmeink elengedésére vizualizáció 2.
Csukjuk le a szemünket! Tegyük az egyik kezünket a tarkónkra, a másikat pedig a homlokunkra. Folyamatosan vegyünk mély lélegzetet, majd fújjuk ki magunkból egy lufiba azokat a negatív érzéseket, ami uralma alatt állunk éppen. Jó nagy lufit fújjunk nyugodtan, majd kössük be a száját és engedjük fel a Napban! Kérjük a Napot, hogy égesse el! Ha látjuk elégni a lufit, kérjük meg a Napot, hogy töltsön fel minket életerő energiával! Köszönjük meg neki a segítségét! Vegyünk egy mély lélegzetet és nyissuk ki a szemünket!

 

Fájdalomcsillapításra vizualizáció
Csukjuk le a szemünket! Tegyük az egyik kezünket a homlokunkra, a másik kezünket a fájó testfelületre. Folyamatosan vegyünk mély lélegzetet, majd fújjuk ki magunkból. Meghatározhatjuk a fájdalom színét is és képzeljük el, hogy milyen színű lenne ott a terület, ha egészséges lenne. Fújjuk ki a fájdalomhoz kapcsolódó színt és lélegezzük be az egészséghez társított színt arra a területre, ahol fájdalmaink vannak! Ha jobban vagyunk nyissuk ki a szemünket!

 

Negatív energiáktól való megtisztulás
Csukjuk le a szemünket! Üljünk egyenes gerinccel. Kérjük meg Mihály arkangyalt, hogy védelmezzen hatalmas nagy fénylő kék-fehér pajzsával. Vagy öleljen át szárnyaival. Kérjük, hogy tisztítson meg bennünket minden negatív érzelemtől, gondolattól, energiától. Kérjük el tőle kardját és vágjunk el minden köteléket, ami rabolja tőlünk az energiánkat. Kérjük meg Rafael arkangyalt, hogy gyógyítsa be sebeinket. Majd nyissuk ki korona csakránkat és gyökér csakránkat. Idézzünk fel szívünkben egy valódi szeretetteljes képet. Majd ha megvan ez az érzés, küldjük el a Mennyei Atyánkhoz és a Föld Anyánkhoz és kérjük meg őket, hogy küldjék vissza ők is a szeretetüket és töltsenek fel életenergiával és harmóniával! Köszönjük meg minden égi segítségét és lassan térjünk vissza a jelenbe.